Deep Purple in Rock 1968 - 2017 Legends of Rock Music

  [BG]   RU   EN  

 
Рейтинг: 3.00
(63)
Начална
Интересно
Биографии
Видео
За сайта
Статии
Членове
Албуми-Blackmore's Night
Албуми-Ian Gillan Band
Албуми-Whitesnake
Албуми-Rainbow
Албуми-Deep Purple
Галерия-Deep Purple
Новини
Анкети
Свали MP3
Свали Видео
Радио


Мой Снимки Връзки Свържи се с мен

Новини / Интервюта

Вземи в gLOG
07 Май 07, 15:20 / Автор: Gillan
Кирил Маричков: "Имам толкова много идеи за песни, че сигурно цял живот няма да мога да ги осъществя"
Вторият пореден фестивал Ловеч мюзик фест беше открит с концерт на рок-група Щурците, които тази година празнуват 40-годишнината от създаването си.

Участието на Щурците на 6 май в Ловеч е и първият концерт на бандата от националното турне в чест на юбилея. По този повод малко преди концерта Avtora.com разговаря с вокалиста и басист на групата Кирил Маричков.

Avtora.com: Защо избрахте точно от Ловеч за първа спирка в България от турнето ви?

Кирил Маричков:
Стана някак си естествено, защото ние получихме поканата независимо от това турне, което ще направим. Аз казах на организаторите, че ние имаме 40-годишнина и сме решили да правим турне и те ми казаха "Чудесно, още по-хубаво, нека това да бъде първия ви концерт". Този концерт е извън турнето по принцип, но същевременно и първият от обиколката ни.

.: Откъде ще мине турнето?

КМ:
Вече бяхме извън България и наесен пак ще правим концерти зад граница. Първите три минаха във Виена, Прага и Берлин през април. Даже това ни забави малко с работата по албума, който трябваше да излезе за първия концерт. Следващите концерти наесен ще са в САЩ. Тук в България ще ги правим, както излиза, все на открито. Ще минем през всички големи градове и ще завършим в София. Турнето ще започне в средата на юни и ще продължи до края на лятото.

.: Коя е подгряващата ви група за турнето?

КМ:
Това е една млада група абсолютно различна по стил от нас. Те са рапъри. Ще се съчетаят май интересно нещата. Казват се Хората от гетото. Тук обаче сме сами, но за сметка на това пък концертът ще бъде по дълъг - 2 часа, а другите ще бъдат по час и половина.

.: Какво ви свързва с подгряващата група?

КМ:
Ми просто така се случиха нещата. Понякога нещата стават случайно. Но важното е, че може би ще стана интересно как ще се съберат толкова различни стилове.

.: Разкажи ми малко за песента "Клетва", все пак сме в града, за който е написана.

КМ:
Това беше първата ми филмова музика и много се радвам, че в тази музика имаше такава песен т.е. текст, по който да направя тази песен. Това е песен, която направих точно за 10 минути. Като видях текста и изведнъж песента тръгна отвътре, като че ли някакъв импулс. Някога стават страшно бързо нещата , някога ги мъчиш дълго, докато станат. Някой път стават страшно бързо, ей така беше с тази песен.

Филмът пък е сниман така, че половината снимки са в Ловеч, половината - в Пловдив. Затова има една доста голяма борба между Ловеч и Пловдив - на кого е посветена тази песен - на пловдивската или на ловешката езикова гимназия. Истината е, че е на ловешката гимназия.


Група Щурците дадоха кратка пресконференция преди концерта си.

.: За втора поредна година идвате за музикалния фестивал в Ловеч. Как премина миналогодишното ви участие?

КМ
: Спомням си миналата година като дойдохме - предишната вечер беше свирила групата Slade. Ние едно време правихме един кавър на Slade, една песен , която се нарича "Cause I love you", която е един от най-големите им хитове. В наше изпълнение тя се казваше "Виолета". И идваме тук и хората ни казват: "Slade изпяха една ваша песен - "Виолета"!" (смее се)

.: Какво ви вдъхновява да правите нова музика след толкова много години на сцената?

КМ:
Не знам, мисля че новите ни парчета са модерни, но отстрани не знам дали няма пак някой да каже "Това е типично за Щурците". Аз имам страшно много идеи за песни. Толкова много, че не мога да ги осъществя сигурно цял живот. Имам и благодаря на Господ за тази дарба, че главата ми ражда музика много лесно.

.: Разкажи ни малко повече за новия албум.

КМ:
Има и твърдо, има и мелодично. Ние никога не сме се ограничавали в определен точно рок стил. Не сме си слагали ограничения. Албумът не съдържа само бързи или само бавни парчета, или само мелодични, или само балади. Има обаче едно леко преобладаване на твърдите парчета, но има и достатъчно "меки". Тази вечер ще изпеем и от новите парчета, и едно, което вече се върти по някои радиостанции -  нарича се "На прага на сърцето".


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0008