Deep Purple in Rock 1968 - 2017 Legends of Rock Music

  [BG]   RU   EN  

 
Рейтинг: 3.00
(63)
Начална
Интересно
Биографии
Видео
За сайта
Статии
Членове
Албуми-Blackmore's Night
Албуми-Ian Gillan Band
Албуми-Whitesnake
Албуми-Rainbow
Албуми-Deep Purple
Галерия-Deep Purple
Новини
Анкети
Свали MP3
Свали Видео
Радио


Мой Снимки Връзки Свържи се с мен

Новини / Новини свързани с Deep Purple

19 Април 07, 12:57 / Автор: Gillan
BLACKMORE'S NIGHT с виртуозен спектакъл в НДК
 BLACKMORE'S NIGHT с виртуозен спектакъл в НДК

Колкото и изтъркано да звучи, вечерта на 17 април 2007 г. със сигурност ще остави незебравими спомени в съзнанието на тези 4000 фенове, изпълнили до краен предел Зала 1 на НДК, за да се насладят на второто посещение на Blackmore's Night в България, явяващо се и първо шоу от току-що стартиралото им турне "Europe by Moonlight Tour 2007".

За концерта на Ричи Блекмор (акустична и електрическа китара), Кендис Найт (вокали, дайре, дървена флейта) и "трупата им от минестрели", организиран от Sofia Music Enterprises, просто няма как да се каже каквото и да е негативно. Перфектен звук, въздействащо светлинно шоу, ефектни декори със стени на замъци, бали сено и зеленина, хармонираща прекрасно с музиката на формацията, брилянтен инструментализъм, демонстриран от страна на абсолютно всички на сцената, чудесното пеене на Кендис... Наистина, едва ли има някой, който да си е тръгнал начумерен от спектакъла на Ричи и компания, без значение дали е почитател на вълшебната смес от ренесансова музика и фолк рок на Blackmore's Night или нищо повече от закоравял почитател на Deep Purple и Rainbow.

Тези, които бяха дошли да чуят и видят Blackmore's Night, останаха повече от доволни, тъй като в продължение на два часа имаха удоволствието да слушат предимно акустични композиции от петте студийни албума на групата (без да броим миналогодишния диск с коледни песни "Winter Carols") - като се започне от "Play, Minstrel, Play", "Under a Violet Moon ", "Home Again", "World of Stone", мине се през инструментални пиеси като "Minstrel Hall" и "Durch den Wald zum Bach Haus" и се стигне до интерпретации на "Diamonds and Rust" на Джоан Бейз, "Ariel" на Rainbow и "St. Teresa" на Джоан Осбърн (като бис), последните две от които бяха изпълнени от Ричи на електрическа китара за радост на...

...тези, които бяха дошли да видят и чуят не Blackmore's Night, а бившия китарист на Deep Purple. Те също не би трябвало да недоволстват, имайки предвид факта, че сър Блекмор ги зарадва не само с евъргрийните "Soldier of Fortune" и "Child in Time" още в първата половина на концерта, но и с двата биса - абсолютните класики "Smoke on the Water" и "Black Night", по време на чието изпълнение цялата зала бе на крака и пееше с пълно гърло.

BMN

Разбира се, немислимо е да не отчетем и огромната роля, която изиграха петимата минестрели на Ричи и Кендис - ангелогласите сестри Маделин и Нанси Познър, барабанистът Скуайър Малкълм (който, според Wikipedia, е същият онзи Малкълм Дик, свирил с добре познатите ни The Toy Dolls в зората на кариерата им...), басистът Барън Сейнт Джеймс, за когото снощната изява бе сценичен дебют с Blackmore's Night, и най-вече виртуозният клавирист Бард Дейвид, чийто перфекционизъм остави мнозина от зрителите с отворена уста.

Да, колкото и изтъркано да звучи, вечерта на 17 април 2007 г. със сигурност ще остави незебравими спомени...

 

Ричи Блекмор и Кендис Найт минути след пристигането си в София на 16 април. Снимка: Тангра Мега Рок
Ричи Блекмор и Кендис Найт минути след пристигането си в София на 16 април.
Ричи Блекмор и Кендис Найт във ВИП-зоната на софийското летище на 16 април. Снимка: Тангра Мега Рок
Ричи Блекмор и Кендис Найт във ВИП-зоната на софийското летище на 16 април.


Blackmore's Night. Снимка: Васил Христов / mp3.bg
.

Ричи Блекмор. Снимка: Васил Христов / mp3.bg

Blackmore's Night. Снимка: Васил Христов / mp3.bg

Blackmore's Night. Снимка: Васил Христов / mp3.bg
Сетлистът, задигнат от сцената от ловки агенти на Тангра Мега Рок веднага след края на концерта.
Сетлистът, задигнат от сцената от ловки агенти веднага след края на концерта.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4379