Deep Purple in Rock 1968 - 2017 Legends of Rock Music

  [BG]   RU   EN  

 
Рейтинг: 3.00
(63)
Начална
Интересно
Биографии
Видео
За сайта
Статии
Членове
Албуми-Blackmore's Night
Албуми-Ian Gillan Band
Албуми-Whitesnake
Албуми-Rainbow
Албуми-Deep Purple
Галерия-Deep Purple
Новини
Анкети
Свали MP3
Свали Видео
Радио


Мой Снимки Връзки Свържи се с мен

Новини / Новини свързани с Deep Purple

Вземи в gLOG
07 Март 07, 22:51 / Автор: Gillan
Ричи Блекмор с концерт в България
Концертът на The Blackmore’s Night в зала 1 на Националния Дворец на Културата е част от Moonlight Tour 2007 за Източна Европа. Групата ще свири в София, Букурещ, Будапеща и Белград. Окончателният списък с датите на турнето все още не е готов и ще бъде обявен в официалния сайт на групата.

 

 През 2006 година Blackmore's Night издаде два албума The Village Lanterne и Winter Carols, които ще бъдат представени на българската публика. Без съмнение Ричи Блекмор е един от най-виртуозни музиканти на нашето време. Известен като китарист на легендарните Дийп Пърпъл и Рейнбоу, той се нарежда сред най-знаменитите фигури на съвременната музикална сцена. Познат като брилянтен композитор, китарист и музикант в продължение на почти 40 години, Блекмор оставя след себе си ярка следа в световната музика. Най–престижните световни музикални медии съвсем заслужено го определят като един от най-великите китаристи за всички времена.

Легендарният китарист на Deep Purple и Rainbow Ричи Блекмор основава групата Blackmore's Night заедно с Кандис Найт и събира музиканти от цял свят за да комбинира елементи от етно музика, Ренесанс, ню ейдж, фолк и рокендрол. Неговите акустични мелодии и чистия, нежен глас на Найт се смесват с инструменти като мандолина, цигулка, тамбура, маршов барабан, латерна.

Дебютният им албум Shadow of the Moon е изключително успешен, особено в Европа. В следващите албуми все повече се засилва присъствието на електрическа китара, като се поддържа фолк звученето. С времето, Кандис все повече допринася към звученето на групата не само с гласа си, но и изпълненията си на старинни, ренесансови музикални инструменти.
Граупата се изявява на ренесансови фестивали както и на концертни турнета в подходящи зали, включително и замъци в Европа, където те свирят сред историческа обстановка за публика, облечена в костюми от епохата. Групата е достатъчно успешна за да вдъхнови създаването на групата Renaissance Night.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1244