Deep Purple in Rock 1968 - 2017 Legends of Rock Music

  [BG]   RU   EN  

 
Рейтинг: 3.00
(63)
Начална
Интересно
Биографии
Видео
За сайта
Статии
Членове
Албуми-Blackmore's Night
Албуми-Ian Gillan Band
Албуми-Whitesnake
Албуми-Rainbow
Албуми-Deep Purple
Галерия-Deep Purple
Новини
Анкети
Свали MP3
Свали Видео
Радио


Мой Снимки Връзки Свържи се с мен

Новини / Новини свързани с Deep Purple

Вземи в gLOG
29 Октомври 07, 02:42 / Автор: Gillan
БЕРКРОК! Джо Лин Търнър: "България е красива като Дивия Запад"
- Джо Лин Търнър, добре дошли в България на зелената тучна поляна "Пашината" в Берковица, как се чувствате на нашия музикален хоризонт? Тук сте в отбрана компания с българските "Б.Т.Р" и Васко Кръпката? - Да, приятна е тази компания, чувствам се като в свои води. - Дали наистина сте зарязали концерт в Ню Йорк, за да се раздадете тук на фестивала "Беркрок 2007" и за да има повече рок под връх Ком? - Да, истина е. Само че ангажиментът ни беше за концерт в Щатите, не точно в Ню Йорк.
- С какво ви примами тази музикална дестинация ? - Смятах, че концерта тук ще бъде по-интересен. Освен това исках да направя концерт с "Брейзън абат". За втори път идвам тук, бях преди 4 години във Варна и София с моя приятел Николо Коцев, той е създателят, бащата на групата. В Берковица съм очарован от тази свобода, която витае във въздуха. Има някакво космическо звучене.
- Изминахте един дълъг звезден път от времето на "Дийп Пърпъл", какво остана с вас от легендата ?
- Имам много спомени, но се опитвам да си спомня само положителните. Работил съм с Ричи Блекмор. Активната ми кариера след 2000-та година продължава с Глен Хюз. Трябва да призная,че животът ни беше много богат. Спомням си само хубавите моменти. Мисля положително.
- Взривяватe публиката с "Can't let you go" "Smoke on the water". Може би ще пуснете леко на пазара нов бисер? Разкрийте тайната.
Излезе новият ми албим "Second Hand Life". Опитвам се да балансирам между миналото и настоящето. Стоя си верен на стария стил, но се опитвам и да давам нов модерен материал на феновете си, с ново звучене. Носи приятно настроение.
-Вие сте творили за такива звезди като Били Джоел, Бони Тайлър, Шер и Майкъл Болтън. Можем ли да очакваме нов хит?
-Да, замислям нещо, но оставям това на бъдещето.
-Какво ви предстои като турне?
-Ние с Николо Коцев винаги имаме нови планове, но аз си имам кариера като соло певец.
-Ще се върнете ли отново тук след такова шеметно изпълнение, предизвикахте екстаз у феновете си? Толкова рок и бира се изляха под пълна луна!
- О, тази странa е много красива, катo Дивия Запад. Харесва ми природата, морето. Наистина ми  напомня на Дивия запад- не съвсем преразвита, а с много топли хора. Тук всичко е органично- опитах фантастични плодове- къпини, малини, яйцата са страхотни. За киселото мляко си знам, защото Николо Коцев ми е заквасвал сам и е много вкусно.  Изключително удоволствие е, че мога да спя с отворен прозорец...



Джо Лин Търнър е добре познат на почитателите на съвременния хард рок. Той стартира музикалната си кариера като вокалист и китарист на групата Fandango в края на 70-те години на миналия век, с които издава 4 албума. 

През 1980 е забелязан от Ричи Блекмор, който го кани да замени Греъм Бонет в Rainbow. Търнър е вокалист на легендарната банда от дебюта си през 1981 в албума "Difficult to Cure" до разпадането й през 1984 след 5 албума и класически хитове като "Stone Cold" and "I Surrender".

През 1985 Джо издава първия си самостоятелен диск "Rescue You", а през 1988 се присъединява към  групата на Yngvie Malmsteen за  "Odyssey", "Live in Leningrad" и "Trial by Fire", като междувременно прави вокали и композира за звезди като Bonnie Tyler, Billy Joel, Cher и Michael Bolton.

През 1990 той се събира отново с Ричи Блекмор във възродените Deep Purple за диска "Slaves and Masters", но след това отстъпва мястото си на оригиналния вокалист на групата Ian Gillan. Вторият му солов албум "Nothing Changed" излиза през 1995 и е последван от още два до края на столетието. Активната му кариера продължава с пълна сила и след 2000-та година - още 4 самостоятелни авторски албума и два съвместни проекта с Глен Хюз за Hughes-Turner Project. През 2005 г. Търнър става артист на Frontiers Records, за които записва "Unusual Suspects".

В проекта "Sunstorm" от 2006 г. с помощта на приятели, композитори и продуценти, неиздавани стари негови парчета се превръщат в един невероятен AOR албум, носещ  класата и очарованието на 80-те.

Новият албум "Second Hand Life" е в мелодичен  хард-рок стил, звучащ също доста носталгично.




Николо Коцев.  Горещ автограф: "Има много нови банди в хард рока. Ако мога да помогна на някого - с удоволствие бих го направил. Моята рок-опера "Нострадамус" не е поставяна в България, защото не намерихме бюджет, но вярвам, че един ден за в бъдеще това ще стане. Обичам ви!"

 

 Кои са Brazen Abbot!

Групата Brazen Abbot е създадена по идея на виртуозния китарист Николо Коцев. Николо Коцев и българин, живеещ от дълги години във Финладния. След като Ник напуска през 1994 шведската група Baltimmore, решава да реализира свой собствен проект. Така се ражда идеята за групата Brazen Abbot. Групата има зад гърба си 6 албума. Историята на първия албум предопределя съдбата на последващите, защото поради договрни задължения вокалистът на групата, Гьоран Едман, имал право да изпълни едва две от парчетата в дебютния албум "Live and Learn". Така, нуждата от вокалист довежда в групата самия Глен Хюс, който също поради договорни отношения не може да запише всички парчета, което поражда нужда и от трети вокалист  Томас Викстрьом.

Концепцията за албум с трима вокалисти се превръща в доста печеливша. Такава остава и идеята за последвалия албум "Eye of Storm", но в него на мястото на Глен Хюс идва бившя вокал на Rainbow и Deep Purple, Джо Лин Търнър. Същата линия следва и записаният през 1997 година трети албум "Bad religion". Следват албумите "Guilty as Sin", концертният албум, записан в София през 2004 по случай 10 годишният юбилей на групата, "A Decade of Brazen Abbot". Година по-късно се появява и най-новото от групата "My Resurrection".

Днешните вокалисти на Brazen Аbbot са:  Джо Лин Търнър, шведският изпълнител Ерик Мертенсон, по-добре познат от изпълненията на Eclipse, Гьоран Едман, известен от някои от албумите на Yngwie Malmsteen's Band, както и вокалиста Тони Харнел, записвал заедно с Westworld и Riot. Нелко Коларов свири на клавиши, Уейн Беркс на бас, Матияс Нутас на барабани.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.2921